hirdetés

A parkolási díjjal gyűlt meg a baja Lang Györgyinek és Falusi Mariannak. A belvárosi parkoló társaság megelégelte a dolgot és végrehajtást kértek a sztárokra. Sajnos a belvárosi került igen furcsán intézi ezen parkolási bírságokat, hisz olyan költségeket is kérnek, amelyek nem jogosak és sok esetben letagadják azt is, hogy részletfizetést engedélyeztek az ügyfeleknek. Azaz Pa-Dö-Dö -ék nincsenek egyedül.  Azaz komoly zűrök vannak még mindig a parkolási ügyekkel s jó lenne itt is huszáros rendet vágnia az Orbán kabinetnek. 

Padödö

Nem először gyűlik meg a baja a Pa-Dö-Dönek a parkolással, de ilyen helyzetbe még nem került Falusi Mariann és Lang Györgyi. Az elmaradt befizetés miatt állítólag az egyik belvárosi kerület végrehajtást kértek közös cégükre.

Nem tudom, miről van szó. – zárta rövidre a témát Lang Györgyi.

Énekes társa és barátja, Falusi Mariann szintén szűkszavúan nyilatkozott:

Én sem tudtam erről. Biztos, hogy valaki, aki nekünk dolgozik, nem fizetett be valamilyen parkolási díjat. Ez nem az én dolgom, viszont ha nagy baj lenne, akkor már biztos tudnék róla, mert szólt volna a könyvelőm.  – mondta Falusi a Blikknek.

A napilap egy forrásból megtudta: a végrehajtás valóban egy befizetetlen parkolási díj miatt. A cég ellen fizetési meghagyással indult eljárás, amiről kiértesítették őket, ám az eljárás jogosságát nem vitatták, ezért az ügy jogerőre emelkedett. A Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit ZRT. pedig hónapok óta nem kapta meg a pénzt, így végül végrehajtást kért a cégre.

Amúgy Pa-Dö-Dö-ék nincsenek egyedül.  Sajnos több panaszos is megkereste szerkesztőségünket, hogy az egyik belvárosi parkolási társulás olyan összegeket kér a végrehajtón keresztül, amelyeknek nincs semmi jogalapja. Nos lehet, hogy így van. Az biztos néha bizonyos költségeket duplán számolnak fel de ebben a végrehajtók többnyire segédkeznek. Az azonban tény, hogy egy konkrét esetben  az autós befizette a büntetést azt a 18.400 forintot az önkormányzatnak az autóra tett csekk révén. Majd nagy meglepetésére kiderült, hogy az azon lévő számlaszám rossz volt és így a befizetés nem érkezett meg az Önkormányzathoz, amely küldte is a végrehajtót. De már 106.000-forintot követeltek az autóstól. Nos a pórul járt nyugdíjas részletfizetést kért és kapott Dr.Zoltán Levente végrehajtótól. A végrhejató azonban csak 93215-forint tartozásról ír ezen okiratban. Erről létrejött egy okirat, dokumentum  is. Az autós befizette a 20.000.-forint előleget, majd a havi részleteket. Nos ekkor jött a villámcsapás derült égből amikor az utolsó részletet is kinyögte szegény nyugdíjas, igaz 12 napot csúszott, hogy tartozik 63.215-forinttal és fizessen. Nos írt is levelet a nyugdíjas, hogy ez hogy lehet ? Számolják már ki, hogy mi van ? Meg, hogy a részletfizetésben lévő összegeket befizette, akkor hogyhogy ennyi a tartozása ? Választ is kapott a kerület jogászától, aki sajnos össze vissza írt le mindent. Sőt az ügyvéd közölte aláírt részletfizetési megállapodás sincs ezen ügyben. Nos közöljük van és jelezzük a T.ügyvéd úrnak, hogy közjegyző hitelesítette és szokásjog, hogy 6 hónapot engedély nélkül és aláírás nélkül is kapnak az adósok is, amit a végrehajtó okirat formájában rögzít ! Persze itt még nincs vége a parkolási végrehajtói káosznak ! A néni kap is levelet minden elnézés és sorry nélkül, hogy csak 39312.-froint a tartozása nem  63.215.-forint. Azonban ez sem jön ki sehogy sem, maximum egy 5413-forint lehetne, amit anno rosszul számolt ki a végrehajtó iroda és hiányozhat.  S lássunk csodát a Nyugdíjfolyosító Intézet közölte a szegény nyugdíjas nénivel, hogy a  nyugdíjából a végrehajtó kérésére levon  63.215.-forintot.

Na kérem szépen ez ma Magyarország, ahol mindent meg lehet tenni, annak akinek olyan jogszabályok állnak a rendelkezésére, hogy senki sem ellenőrzi és senki sem kontrollálja. A reformok lehet, hogy működnek de inkább ezt, ami ezen konkrét esetben történt inkább egyfajta szabadrablás féleségnek minősítenénk.