hirdetés

Nem ússza meg Messi
2014-07-29 10:17

Komoly bajban a világhírű focista, Lionel Messi. Nem szüntetik meg az adócsalási ügyét. Az ügyben eljáró barcelonai bíró ugyanis elutasította a spanyol ügyészség beadványát, hogy ejtsék a Lionel Messi argentin sztárlabdarúgó elleni adócsalási vádat.

lionel-messi-

A döntés szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze annak igazolására, hogy a Barcelona csatárának tudnia kellett a bűncselekményről. Az ügyész június közepén azért szerette volna ejteni a vádat, mert szerinte bebizonyosodott, hogy a futballista nem vétkes, és apja, egyben menedzsere, Jorge Messi a felelős a be nem fizetett adókért.

A játékos és apja ellen csaknem egy éve indították meg hivatalosan a nyomozást adócsalás ügyében. A gyanú szerint 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába. A négyszeres aranylabdás játékos tagadja, hogy törvénysértést követett volna el. Az ügyész szerint Messiék a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, mivel azokat Spanyolországon kívül – Uruguayban, Belizében, Svájcban és az Egyesült Királyságban – bejegyzett cégek kezelték.