hirdetés

Igencsak balul sült el a legendás magyar asztaliteniszező Klampár Tibor látogatása debreceni DEAC csarnokában, ahol a magyar sport csillaga gyerekeknek szeretett volna példát mutatni. Azonban a sportcsarnok illetékesei a legenda látogatására nem mondtak, s amikor Klapmár megjelent szó szerint kitessékelték. A magyar asztaliteniszezők csillaga így csalódottan, sőt, felháborodottan volt kénytelen távozni a DEAC-csarnokból.

 

Az asztalitenisz magyar csillaga nagy örömmel játszott volna a debreceni lurkókkal, és mutatott volna pár trükköt is az edzésükön, ám nem kértek belőle a DEAC vezetői, akik később azzal magyarázták a kínos közjátékot, hogy a kétszeres világbajnok méltó fogadása nem fért bele az idejükbe. Azonban maga a sztori is több mint meglepő.

Klampár a pingpong élő legendája, aki áprilisban már 70. születésnapját ünnepli, de még sajgó csípővel is folyamatosan játszik. Gacsályi István, a DAK-DEAC egykori főtitkára szerette volna megszervezni a debreceni találkozót, elsőre azt hinnénk, kapva-kaptak az alkalmon a Horovitz Tamás elnök által irányított klubnál. Azonban nem így lett, Klampár látogatása minden bizonnyal a gyerekeknek egy életre szóló élmény lett volna, helyette csalódás és bosszúság lett.

Felháborító! Engem így még nem fogadtak sehol, még nem aláztak meg így, vérig vagyok sértve! Szerettünk volna egyet játszani a gyerekekkel, ezért vendéglátóm írt az egyesületnek, hogy mennénk. Azt a választ kaptuk, hogy nem alkalmas… – mondta az egyik portálnak Klampár.

Azért játszani szerettünk volna kicsit, meg is írtuk, de arra már nem jött válasz. Amikor pedig megérkeztünk a terembe, azonnal számon kértek minket, hogy mit keresünk ott. Nem akarok nagyképű lenni, de kérdem én, hol a tisztelet?

A DAK-DEAC első embere, Horovitz Tamás nem is tagadta, hogy számukra alkalmatlan volt Klampárék látogatása.

Szeretném leszögezni, hogy senkit nem küldtünk ki a teremből – nyilatkozta Horovitz, aki szerint előre jelezték, hogy nem érnek rá Klampárék látogatására.

Az edzőkkel és a vezetőtársaimmal egyeztetve, megvizsgálva a napi programunkat, arra a döntésre jutottunk, hogy nem fér bele az időnkbe. Látni lehetett, hogy milyen sokan voltak lent, hiszen országos és nemzetközi versenyekre is készülünk. Írtam is Istvánnak, hogy köszönjük szépen a felajánlást, de ez az időpont nem alkalmas nekünk. Ehhez képest megjöttek Tiborral úgy, hogy nem számítottunk az érkezésükre.

A DEAC első embere hangsúlyozta, a történtek nem a legenda ellen szólnak, vagyis bárki hasonló vendégszeretetben részesül… Klampár viszont jelezte, továbbra is örömmel áll rendelkezésre, hogy népszerűsítse imádott sportágát, és Debrecenbe is szívesen megy, de a rossz emlékű események után a DEAC csarnokát el fogja kerülni.

Gyakran járok baráti látogatásra Debrecenbe, és ezúttal is örömmel mentem, de ebbe a terembe soha többet nem teszem be a lábam, akkor sem, ha hívnak! – mondta a legenda.