hirdetés

Adócsalás miatt elítélték a Barca egykori csillagát. Samuel Eto egy év tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott és még 1,8 millió eurót azaz 720 millió forintot is be kell fizetnie a bírósági verdikt értelmében. A kameruni focista nem boldog de legalább megúszta a dutyit.

 

Az FC Barcelona egykori ásza 3,9 millió euróval maradt adósa az államkincstárnak 2006-2009 között. A most 41 éves exlabdarúgó beismerte a vétkességét, így úszhatta meg a börtönt, jóllehet az ügyészség négy év hat hónap végrehajtandó büntetés kiszabását kérte – írta a Marca című spanyol lap.

A Bajnokok Ligája-győztes csatár azzal mentegette magát, hogy vakon megbízott az ügynökében, aki egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 905 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

Eto’o 2019-ben vonult vissza, utolsó klubja a Qatar SC volt, előtte több spanyol, olasz, angol és török élcsapatban játszott, számos bajnoki és kupaelsőség részese volt, a Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg és klubvilágbajnoki címet is szerzett. A kameruni válogatottban 118 mérkőzésen 56 alkalommal volt eredményes, a nemzeti együttessel kétszer diadalmaskodott az Afrikai Nemzetek Kupájában. Négyszer választották meg az év afrikai játékosának. Tavaly decemberben a Kameruni Labdarúgó Szövetség elnöke lett.

 

( Csákány )