hirdetés

Megérkezett a szupercella. Jégeső, felhőszakadás és viharos szél kíséri a viharokat, és nyolc megyére adott ki az OMSZ másodfokú figyelmeztetést. Négy ember a vihar miatt meghalt Dombóváron.  

viharDombóváron a Kórház utcában egy negyven méteres fa dőlt rá egy kocsira. Az autóban öt ember utazott, a tűzoltók feszítővágóval dolgoztak, de csak egy ember élte túl a balesetet. Leszakadt faágak és elektromos felsővezetékek miatt is riasztják Tolna megye tűzoltókat.

 

Zalaegerszegen 46 mm csapadék esett – az Időkép észlelője szerint.  A korábban Szlovéniában pusztító, brutálisan kinéző szupercella este kilenc óra körül lépte át a határt.

 

Az OMSZ szombatra is országszerte heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet, három megyére (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád) másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

 

Heves zivatarokra is számítani kell, nagyobb eséllyel péntek estétől a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, holnap a déli és középső országrészben, amik környezetében viharos, károkozó széllökés és nagy méretű jég is előfordulhat. Helyenként felhőszakadás is valószínű.

 

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 26-32 Celsius-fok között alakul.