hirdetés

A világhírű művész Mága Zoltán is Zente segítségére szólít fel mindenkit. Sőt az egykoron a Moulin Rougeban zenélő művész a politikusokat is arra kéri ne kampányra, hanem egy kisfiú életének a megmentésére költsék kampánypénzeiket.

 

A kisfiú egy nagyon súlyos betegségben szenved, gerincvelői izomsorvadásban – SMA I-ben. 700 millió forintba kerülne az a gyógyszer, ami segítene Zentén. Az állam ezt nem állja, hiába fizették a szülök a TB járulékokat tisztességgel. Ekkora összegre és egy kisfiú életének a megmentésére a TB járulék nem elég.

Ráadásul a kezelésre már csak fél éve van a kisfiúnak. Többen kezdtek már pénzgyűjtésbe a közösségi oldalakon. Mága Zoltán hegedűművész is kiáll a fiú mellett, és posztban kéri a 100 legtehetősebb magyart, segítsenek ők is a kisfiúnak. A művész jó példaként máris felajánlott 1 millió forintot a család számára.

Hiszem, hogy közös összefogással néhány nap alatt össze tudjuk szedni Zente amerikai gyógykezeléséhez szükséges 700 millió forintot, mert csak fél éve maradt a kisfiúnak, hogy a speciális kezelést megkaphassa. Zente életének megmentéséhez az első egymillió forintot Én adom.

Gyors segítségként magánadományomként ennyivel járulok hozzá, hogy legyőzze a betegségét. Mindemellett a most zajló 100 templomi jótékonysági koncertsorozatom több eseményén külön gyűjtést fogok szervezni, és arra kérni az embereket, hogy bár a világ jelenleg legdrágább gyógyszerére van szükség egy kis emberke életnek a megmentéséhez, de ez ne legyen akadály, mert az élet a legdrágább kincs, és egy élet elvesztését a világ összes pénzével sem lehet pótolni – írja Mága Zoltán a Facebook posztjában.