hirdetés

Örömhír. Lelkes festmény gyűjtő lett a Tiborcz–Orbán család, hisz súlyos milliókért vásárolt festményeket a Kieselbach Galéria legutóbbi árverésén. Tény kérdése, hogy értékes műtárgyba fektetni biztosabb, mint mondjuk brókercégnél elhelyezni a pénzünket vagy épp párnába varrni, hisz akkor meg csak áll, és nem dolgozik a nehezen megspórolt forintunk.

orban rachel eskuvoje

A Magyar Narancs beszámolója szerint két értékes festményt vásárolt a Kieselbach Galéria hétfői árverésén a miniszterelnök lánya, Orbán Ráchel és férje, Tiborcz István. Mindez örömhír, hisz példát muatat az Orbán–Tiborcz család a fiataloknak, akik a saját lábukon állnak, hogy mibe fektessünk, hova tegyük a nehezen megszerzett millióinkat. Műkincsekbe, műtárgyakba.

Az Orbán–Tiborcz pár összesen majdnem hétmillió forintot költött: Háry Gyula Velence című művét 400 ezer forintért, Hincz Gyula Kompozíció című munkáját pedig 6,5 millióért ütötték le. Tiborcz licitált még Duray Tibor Piros ruhás nő című képére is, de csak 2,8 millióig ment el, miközben a festményt 3 millióért ütötték le.

Szakértőink szerint manapság már nem divat festménybe tenni a pénzt, mert egy-egy mű vagy alkotás sok esetben csak  egy adott országban képviselhet értéket. Lehet, hogy pár száz vagy ezer kilométerrel odébb az adott mű nem ér sokat már. Ráadásul nehéz is tovább értékesíteni. Manapság ékszerek, drágakövek, nemesfémek, amelyek kis helyen elférnek és könnyen vihetők, azokba fektetnek a nagyok legfőképp.