hirdetés

A Micut népszerűsítette a népszerű színészünk Mucsi Zoltán. Kell is reklám, hisz ebből az egyetlen egy életmentő, kvázi kerekeken guruló intenzívosztályból csak egy van Magyarországon. A Micu évente 1600 emberéletet ment meg de lassan kiöregedik a speciális mentő, új kell.

A gördülő intenzív osztályként funkcionáló MICU mentőjárműből csupán egyetlenegy van az országban, mégis évente mintegy 1600 súlyos, kiemelt ellátást igénylő beteg szállításáról gondoskodik. A jármű engedélyei jövőre lejárnak, ezért gyűjtést szerveztek, a kampányba pedig Mucsi Zoltán is beszállt.

A MICU egy egyedülálló mentőjármű: segítségével azokat a súlyos állapotban lévő betegeket is szállíthatják, akik folyamatos intenzív terápiás ellátásra szorulnak.

Miután a kezdeményezés rendkívül sikeres, ám a jelenleg szolgálatban lévő jármű engedélyei lejárnak, gyűjtést szerveztek annak érdekében, hogy a „szupermentők” a guruló intenzív osztályon való munkát a jövőben is folytathassák.

„Ez a kocsi 1600 súlyos, kiemelt szintű gondoskodást igénylő beteget szállít minden évben. Most viszont a MICU-nak van szüksége segítségre” – mondta a figyelemfelhívó videóban Mucsi Zoltán.

A színész szerint mindannyiunk érdeke, hogy 2023-ban is folytatódjon a kezdeményezés, a számok ugyanis önmagukért beszélnek.
• A MICU a kezdetek óta 22 ezer súlyos állapotban lévő, kiemelt gondoskodást igénylő emberen segített.
• A MICU csapata a kezdetek óta egymillió kilométert tett meg a magyar utakon, és közel 700 ezer liter oxigént használt el lélegeztetésre.
• A MICU-t évente 40-50 újraélesztéshez riasztják, a járművel évente 900 olyan beteget szállítanak, akik folyamatos intenzív ellátásban részesülnek – a szállítás alatt is.
• A MICU – a kezdetek óta – több mint 40 ezer órát volt szolgálatban.