hirdetés

Hosszú Katinka versenyengedélyeit már válogatná a szövetség, úgy tűnik. Azaz majd Gyárfás elnök úrék döntik el, hol és mikor versenyezhet a többszörös magyar olimpikon. Pedig épp maga az elnök hangoztatta korábban, hogy Katinkának ettől sosem kell tartania. Na a sosem elérkezett. Katinka amerikai versenyzését ugyanis egy telefonhíváshoz köti a Magyar Úszó Szövetség, ami elképesztő kicsinyességnek tűnik, és döbbenetes, hogy visszaélne a hatalmával a sportág szakvezetése. Erre emberemlékezet óta nem volt példa. 

hosszúkatinka

Magyar idő szerint 16 óra után tette ki legfrissebb posztját a Facebookon Hosszú Katinka, aki anno jól beszólt Gyárfás Tamás elnöknek és megtette kifogásait, kritikáit a szövetség működésével kapcsolatosan. Hosszú Katinka legfrissebb amerikai bejegyzéséhez csak annyit írt: Kemény edzés.

A jelek szerint folytatja a felkészülését a Arena Pro versenysorozatra, és úszni fog Austinban Katinka. Ha akarja ezt Gyárfás elnök, ha nem. Hogy telefonált-e a szövetségnek a magyar többszörös olimpikon , egyelőre nem tudni, mindenesetre a szövetség még nem jelezte, hogy kapott üzenetet az úszóklasszistól arra az ultimátumra, amelyet a mai napon fogalmazott meg neki Gyárfás Tamás elnöksége. S úgy tűnik, a MOB elnökének, Borkainak a segítsége és Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárása mégiscsak szükséges, mert úgy tűnik, Katinka karaktergyilkosságát és egyfajta megregulázását, enyhe zsarolgatását most épp a szövetség kezdte el, s ez már tényleg egyenlő a bohóckodással.

Eddig ugyanis épp Gyárfás elnök hangoztatta, amíg még komolyan égett a feje felett a szövetségi ház, hogy jaj, semmi baj nem lesz, most az a lényeg, hogy megoldódjon a konfliktus és mindenki készülhessen a világversenyekre. Sőt Gyárfás azt is hangoztatta, hogy semmilyen retorzió nem lesz, nincs személyeskedés, Katinka naná, hogy magyar színekben versenyezhet. Sőt… A szövetség cselekedetei, főleg ez a telefonhívás, ha lesz, akkor lesz versenyengedélye Katinkának, ha nem telefonál, nem lesz, azonban épp ennek az ellenkezőjét mutatja. Azaz épp a szövetség akarja gátolni Katinka felkészülését.

Természetesen értjük, hogy az nem jó, hogy a legsikeresebb úszónk külön készül, hisz így a többieknek lövésük sincs arról, hogy mitől jobb Katinka. Vajon mit kéne tenni a  többi versenyzőnek, hogy ők is Hosszú nyomdokaiba léphessenek? Hát együtt edzeni. Azonban úgy tűnik, Katinak férjét a szövetség nem kedveli, sőt úgy fest,nem nézi jó szemmel Tusup sikerességét. Mindez érthető, hisz egymaga Katinka több érmet szerez, mint az egész magyar csapat összességében, és azt megszorozva néggyel.