hirdetés

II. Erzsébet angol királynő, aki 64 éve ül az Egyesült Királyság trónján, csütörtökön tölti be a kilencvenedik születésnapját. A királynő ezúttal azonban szűk családi körben ünnepel. De a szokásos napi gin-tonikját állítólag minden nap felhörpinti.  

II.Erzsébet

A brit királynő mindennap felhajt egy pohárka gin-tonikot, délelőtt 11-kor. Azt, hogy miért teszi ezt, nem tudni pontosan. De ez a napi bevett rutinja.

A hagyomány szerint a királynő, II. Erzsébet hivatalos szülinapi partijára júniusban kerül sor, ahol az alattvalók hatalmas, tízezer meghívottal zajló londoni utcabállal köszöntik uralkodójukat. Azonban ez nem minden, hisz május 12. és 15. között minden este kilencvenperces parádéval emlékeznek meg róla a windsori kastély parkjában, ahol 1500 színész, táncos és zenész szórakoztatja a 25 ezer résztvevőt. Azonban a pórnép talán annak örül a legjobban, hogy a hivatalos szülinap hétvégéjén, június 11–12-én két órával tovább tartanak majd nyitva a pubok. Nem csoda, hogy ilyenkor mindenki a királynő egészségére iszik.