hirdetés

Bob Dylan eladta az összes művét az Universalnak. Mint kiderült az ikonikus amerikai zenész két válása is rengeteg pénzt emésztett fel eddig és gondoskodni akar a szeretteiről Dylan, akinek 9 gyereke van.

 

Az amerikai zenész legenda megkötötte a zeneipar történetének valaha volt legnagyobb üzletét. Eladta a Universalnak 300 millió dollárért azaz több mint 89 milliárd forintért a teljes életművét, több mint 600 dalt.

A váratlan döntése kapcsán a Daily Mail című brit napilap azt feltételezi, hogy Dylannek a válásai, számtalan szeretője, öt saját, egy örökbe fogadott és a románcaiból született további legalább kilenc gyermeke miatt lehetett szüksége a pénzre igen gyorsan. Így a dalok eladása mögött ez lehet.

Nem először vált meg értékeitől Bob Dylan. A dalszövegeiért például 20 millió dollárt kért korábban.

Nem akarja, hogy halála után anyagilag elvarratlan szálak maradjanak. Tavaly minden levelét, versét és dalszövegét eladta a Tulsai Egyetemnek. Jövőre ott egy Bob Dylan-múzeumot nyitnak majd. Most pedig a zenéitől is megvált – magyarázta a bennfentes Howard Sounes .

Nagy családja van. Öt saját gyermek, a többiről már nem is beszélve, és sok unoka büszke nagypapája. A tulajdonjogok eladásával egy életre bebiztosította őket.

(ajtai)