hirdetés

Terepjárót is gyárt hamarosan  a Lamborghini sorozatban a szuper gazdagoknak. Brutális az új verda, amely az árával is sokkoló lesz mert a tervek szerint 250.000.-euro azaz több mint hatvanmillió forint lesz darabja.  Az Urust a gyár székhelyén, az olaszországi Sant’Agata Boloneseben készül majd a márka első sport SUV-je. Pozsony így kesereghet, mert sokáig arról is szó volt, hogy a szomszédoknál lesz a brutál luxus terepjárógyár.

urus

Az olasz kormány igencsak ráígért az eredetileg Pozsonynak szánt autóra és komoly adókedvezménnyel és más, meg nem nevezett ösztönzőkkel érték el, hogy az anyaországban készüljön a luxus, sport, hobbiautó. Ráadásul, az új modellhez egy új gyár is épül. A kocsi egyébiránt, ugyan azon az alapon nyugszik, mint az új  Audi Q7vagy a konszern másik luxuskategóriás újdonsága a Bentley Bentayga, amely az angol márka első terepjárószerű autója lesz. Érdekesség, hogy a sportautóiról ismert Lamborghini már gyártott terepes autót, LM002 néven, amely leginkább egy mai Hummerre hasonlított, gyorsan el is nevezték “Rambo Lambónak”.

urus 1

A beruházás nyomán a jelenlegi bázis mérete közel megduplázódik, a 80 ezer négyzetméteres gyárterület 150 ezer négyzetméterre növekszik. Ennek kapcsán 500 új embert is felvesz a Lamborghini. A hírek szerint az első sportterepesek 2018 környékén jöhetnek le a gyártósorról.

Az Urus, amelyet nagyjából végső formájában, a 2012-es pekingi autószalonon lehetett látni, globális modellként készül majd. Ugyanakkor a kiemelt piacai a Közel-Kelet, USA, Kína, Oroszország, Németország és Nagy-Britannia lesznek. Az éves tervekben 3000 darab autó eladása szerepel, amely akár szerény várakozásnak is nevezhető.

urus2

A Lamborghini CEO-ja, Stephan Winkelmann szerint az új szegmensbe belépő Lamborghini Urusra büszkék lehetnek majd, amely biztosítja a gyártó további erősödését, egyben egy új korszak kezdetét jelenti. A Lamborghini Urusban a tervek szerint vagy egy V8-as (az Audikból ismert 4.0 literes duplaturbós) vagy egy V10-es motor lesz turbófeltöltéssel és sanszos, hogy egy elektromotorral is megtámogatva. Az árát illetően csak spekuláció van és a márka jelenlegi sikermodelljének, a Huracannak az árát lehet belőni irányadónak, amely 240 ezer euróról indul. Az 54 millió forintos hobbiterepjáró komoly ajánlat lesz a piacon az biztos.