hirdetés

Többmilliárdos adócsalással vádolják a kétkerekű cirkusz bajnokát. Max Biagginak azért kell a római bíróságon megjelennie, mert azzal gyanúsítják, hogy 18 millió euró, azaz 5,6 milliárd forint adó befizetését mulasztotta el. A gyorsasági motoros világbajnok így komoly bajba került.

max biaggi

A már visszavonult 44 éves motoros állítólag még 2012 előtt megtévesztette a hatóságokat azzal, hogy Monte-Carlót jelölte meg lakhelyéül, így ugyanis csökkenteni tudta jelentősen olaszországi adófizetési kötelezettségeit. Biaggi menedzsmentje egyelőre nem reagált a vádakra, ugyanakkor a versenyző az olasz sajtóban megjelent nyilatkozatában mindent tagadott.

Semmiféle adócsalásról nincs szó, ez egy olyan téma, ami már évek óta húzódik, és meg is lepődtem, hogy most napvilágot látott – jelentette ki Biaggi. Szerinte az ügy valóban a monte-carlói házához kapcsolódik, ahol 1992 óta életvitelszerűen lakik.

A motorversenyzőt 2013-ban már felmentették egy másik, szintén adócsalásról szóló vád alól. Biaggi a 250 köbcentiméteresek között négy vb-címet nyert, 2010-ben és 2012-ben pedig a Superbike-sorozatban volt vb-győztes.