hirdetés

Pácba került a neves popsztár. Megbukott a könyvelője George Michaelnek s így súlyos milliárdokat kell befizetnei az angol adóhivatal felé. Feltehetőelg a részletfizetést nem engedik meg. Egyébként más zenészek sem jártak sokkal jobban. A tanúság ne könyveltessen minden zenész egy helyen.

geroge michael

Több millió fontos adóelkerüléssel vádolnak tucatnyi brit hírességet, üzletembert és politikust, miután lebukott az az adótanácsadó cég, amely segített nekik eldugni a közteherviselés alól kivonni szánt bevételeiket. A Liberty Tax Strategies ügyfelei között volt George Michael, az egykori Take That-sztár, Gary Barlow, Sir Michael Caine Oscar-díjas színész és az Arctic Monkeys együttes is. A Liberty éveken át gondozta a hírességek, valamint számtalan üzletember, orvos és jogász bevételeit, és állította össze az adóbevallásukat, amelyekben komoly bevételeket titkoltak el vagy írtak le az adóból különböző, nem bizonyítható szempontok szerint. A trükközésre akkor jött rá a brit adóhatóság, amikor a cégtől kiszivárogtak a titkos adatok.
A The Time című laphoz került kimutatások nyomán az angol adóhatóság most több évre visszamenőleg kiveti újra az adókat, az előzetes számítások szerint George Michael 6,2 millió fontos (2,2 milliárd forint), míg az Arctic Monkeys egymillió font (340 millió forint) eltitkolt bevétel után készítheti elő a pénztár-
cáját.