hirdetés

Hiába vallotta magát Messi apja bűnösnek, hiába mentette fiát, hiába lett BL győztes, hiába nyerte meg a Spanyol Bajnokságot, Messinek a bíróságon kell felelniük három rendbeli adócsalás miatt. A profi focista  fellebbezését elutasította a bíróság mert közel 1,2 milliárd eurot csalt el az apja. 

lionelmessi

Elutasították Lionel Messiék fellebbezését, így a BL győztes Barcelona csatárnak bíróság elé kell állnia adócsalás vádjával. A vád szerint Messi és a menedzsereként működő apja, Jorge Messi 2007 és 2009 között 4,1 millió eurónyi adót nem fizetett meg.

Azt állítják, hogy amikor Jorge Messi értékesítette Messi imázsjogait, akkor azt belizei és uruguayi cégeken keresztül bonyolította, hogy Spanyolországban ne kelljen neki adót fizetnie. Messi apja minden felelősséget vállalt, de a futballistát is beidézik, mert a vád szerint tudomása volt arról, hogy fiktív cégek láncolatát hozták létre, hogy eltüntessék az adóhivatal elől a szponzorpénzeket.

Az eljárást annak ellenére lefolytatják, hogy a Messi család tavaly önkéntesen ötmillió eurót utalt át a spanyol adóhatóságoknak.