hirdetés

Nem történt meglepetés, Lionel Messi nyerte a FIFA és France Football Aranylabdáját 2015-ben. Az év gólja a brazil Wendell Liráé, az év női játékosa Carli Lloyd lett.

lionelmessi

A várakozásoknak megfelelően Lionel Messi lett az aranylabdás, a Barcelona spanyol bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-győztes és klubvilágbajnok játékosa Cristiano Ronaldót és a csapattársát, Neymart előzte mega zürichi gálán.

Messi és Ronaldo elképesztő sorozatot rakott össze, 2007 óta rajtuk kívül senki nem nyerte meg a rangos elismerést. Az argentin játékosnak nem volt tökéletes éve, a ritkán sérült támadó ősszel két hónapot is kénytelen volt kihagyni sérülése miatt (külön kitért rá a gálán elmondott beszédében, milyen nehéz volt számára ez az időszak), de a Barcelona annyira erős, hogy még ezt is elbírta.

A magyar Aranycsapat tagjáról, Puskás Ferencről elnevezett díj meglepetést hozott. A győztes végül Wendell Lira lett, aki a brazil Atlétic-GO színeiben ollózott egy hatalmas és egyben gyönyörű bomba gólt.

Az év edzője természetesen a Barcelonával mindenkit legázoló Luis Enrique lett, az év női játékosa Carli Lloyd, az év női edzője a vb-győztes szövetségi kapitány, Jill Ellis, az USA vezére lett.