hirdetés

Feleségére hagyta több mint 4 millió fontos, vagyis 1,7 milliárd forintos vagyonát Alan Rickman. A januárban hasnyálmirigyrákban elhunyt brit színész három hónappal a halála előtt írta meg végrendeletét, amelyben angliai vagyonáról rendelkezett.

Alan Rickman

A jelentős vagyon döntő többsége özvegyét, Rima Hortont illeti, akivel 1965 óta éltek együtt, de csak 2012-ben házasodtak össze. Mivel gyermekük nem született, Rickman végrendeletében három unokahúgáról gondoskodott, ők fejenként 25 ezer fontot kapnak. Nagyobb összeget szánt a Harry Potterből is jól ismert művész kedvenc jótékonysági szervezeteire, egy rászoruló színészeket segítő alapítvány, a Brit Királyi Dráma Akadémia, és egy arcműtötteket segítő szervezet összesen 100 ezer fontot kapott. Rickmannek Anglián kívül az USA-ban és Olaszországban is van elkülönített vagyona, ezek sorsáról külön intézkednek majd.

Alan Rickman a drámaakadémia elvégzése után évekig színpadon tevékenykedett, nemzetközi hírnévre a Drágán add az életed 1988-as első epizódjának főgonosza, Hans Gruber megformálásával tett szert. A fiatalabb korosztály a Harry Potter-sorozat ellentmondásos varázslója, Piton professzor szerepben ismerhette meg. Rickman az utolsó pillanatig titkolta súlyos betegségét a nyilvánosság előtt, halála váratlanul érte rajongóit.