hirdetés

Meglepetést okozott Babos Tímea, hisz két játszmában simán legyőzte a hatodik helyen kiemelt kanadai Eugenie Bouchard-t, ezzel bejutott az elődöntőbe az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán.

Babos Timi

A világranglistán 70. helyen álló, 22 éves Babos simán diadalmaskodott a WTA rangsorában jelenleg 49. riválisa ellen. Bouchard 2014 októberében még ötödik volt a világranglistán, abban az évben döntőt játszott Wimbledonban, míg az Australian Openen és a Roland Garroson a legjobb négyig jutott.

Minden tekintetben másfajta meccs volt, mint a tegnapi. Niculescu ellen rettentően hosszú labdamenetek voltak és nagyon kellett küzdeni minden pontért. Bouchard viszont nagyon korán üti meg a labdát, felszálló ágban játszik. Gyorsítja a labdákat, ez pedig megnehezítette a feladatomat, főleg a meccs elején – mondta Babos.

A magyar játékos ellenfele a legjobb négy között Alison Riske lesz. Babos honlapjának beszámolója szerint a 25 éves amerikai teniszező a 97. helyen áll a világranglistán.