hirdetés

A Vasas, úgy tűnik, megpróbál menekülni a győzelembe. Leigazolták ugyanis a német Michael Oenninget vezetőedzőnek, aki a Burussiat és a Wolfsburgot is edzette és irányította évekig. Az angyalföldi csapat pedig a háta közepére sem kívánja a másodosztályt.

michael oenning

A Vasas nem bízik a véletlenben és nem szeretne másodosztályú lenni. Éppen ezért leigazolták vezetőedzőnek az 50 éves Michael Oenninget, aki 1999-ben kezdte edzői karrierjét. Eleinte asszisztensként tevékenykedett a többi között német korosztályos válogatottaknál, illetve a Borussia Mönchengladbachnál és a VfL Wolfsburgnál. 2008-tól a Bundesliga másodosztályában vezetőedzőként irányította az FC Nürnberg csapatát, amellyel feljutó helyen végzett. 2011 tavaszán az élvonalbeli Hamburg edzője volt 15 mérkőzés erejéig. Oenning szakmai stábjának összetételéről a közeljövőben döntenek a Vasasnál.

Az újonc Vasas a 12 tagú NB I tabellájának tizedik helyén áll jelenleg. Bár felmerül a kérdés, hogy vajon milyen játékosokat fog igazolni az új tréner, hisz ő kevés lesz a bennmaradáshoz.