hirdetés

A U2 lerótta kegyeletét az áldozatok előtt, és lemondta a fellépését. Az ír zenészek szombaton léptek volna fel Párizsban. Közleményükben azt írták, teljesen összetörte őket az esemény. A U2 után több neves zenekar is lemondta fellépéseit a terror és félelem városában.

U2-párizs

Az ír együttes szombaton lépett volna fel a francia fővárosban, de lemondták a koncertjüket. Mint írták közleményükben, teljesen összetörte őket az esemény. Azóta a Motörhead és a Coldplay is lemondta párizsi fellépéseit a Foo Fighters és a U2 együttes után a francia fővárost ért merényletek miatt.

A Foo Fighters „az értelmetlen erőszak fényében” a hétfői párizsi koncertjét és európai turnéjának további állomásait is lemondta. A Motörhead rockegyüttes, amely vasárnap lépett volna fel a francia fővárosban, januárra halasztotta koncertjét. A Coldplay egy előadásának élő sugárzását vonta vissza „a párizsi szörnyű eseményekre való tekintettel”. Párizsban egy koncerttermet, egy stadiont, éttermeket és bárokat támadtak meg terrorista merénylők pénteken este. A merényleteknek 129 halálos áldozata volt, 89-en akkor vesztették életüket, amikor fegyveresek lövöldözni kezdtek az amerikai Eagles of Death Metal együttes koncertjén a Bataclan klubban. A Foo Fighters Facebook-oldalán fejezte ki őszinte szomorúságát és együttérzését a párizsiakkal, az együttes egyúttal közölte, turnéjuk hátralevő előadásait lefújták. „Az értelmetlen erőszak fényében, a határok lezárása, a nemzetközi gyász közepette most nem tudjuk folytatni. Együttérzésünk és imáink mindazokért, akik megsérültek vagy elveszették szeretteiket” – írták. A korábbi tervek szerint a banda vasárnap Torinóban, csütörtökön Barcelonában lépett volna fel, hétfőn és kedden pedig Franciaországban koncerteztek volna.

A Deftones amerikai metálbanda, amely vasárnap és hétfőn is játszott volna a Bataclan klubban és már Párizsban tartózkodott a merényletek idején, ugyancsak lemondta előadásait. A Coldplay a Los Angeles-i Belasco Színházba meghirdetett koncertje sugárzásától állt el. A fellépést világszerte közvetítették volna, ám „az érintettek iránti tiszteletből” lefújták. A banda szombaton a színházban egy rövid fellépés erejéig megjelent a közönség előtt, ám ezt nem közvetítették. Az ír U2 együttes szombaton zenélt volna Párizsban, ehelyett azonban tagjai a Bataclan klubhoz vitték virágaikat megemlékezésül. Bono, az együttes frontembere úgy fogalmazott: „ez az első közvetlen csapás a zenére ebben az úgynevezett terrorháborúban, vagy akárhogy is hívják”. A zenei élet számos sztárja fejezte ki Twitter-üzeneben szomorúságát és együttérzését a párizsi merényleteket követően. „Összetört szívvel veletek vagyunk” – írta Taylor Swift, Peter Gabriel pedig hangsúlyozta: „ma mind párizsiak vagyunk”.