hirdetés

Elverte egy taxis az Omega zenészeit. A dobosnak az orrát törték be, míg a szintis Benkőnek a kezét zúzták szét. Így kérdéses, hogy az augusztus 8-ai siófoki fellépés a szabadtéri színpadon fellépnek-e.

Benkő

Balul sült el Debreceni Ferenc dobosnak az orra és bal keze tört el, Benkő László billentyűsnek a jobb keze tört, az Omega szombat esti tatai koncertje után. Budapesten egy taxis hagyta helyben a két zenészt.

Pesten hajnal négykor egy taxis támadt ránk azzal, hogy „mi van, buzik?” és ütött egyszer, kétszer, ötször – idézte föl a történteket a baleseti sebészeten Benkő László az Omega szintise.

A zenészeknek fogalmuk sincsen, mivel „érdemelték” ezt ki. Ilyen még nem történt velük.
Az Omega-oratóriummal járják most az országot; szimfonikus zenekari kísérettel játszanak, Tatán a tatabányai filharmonikusok kísérték őket. Augusztus 8-án Siófokon lépnek fel a szabadtéri színpadon, de Benkő szerint egyelőre kérdés, ezek után hogyan és mikor folytatódhat a turné.

A Class FM hétfő reggeli műsorában nyilatkozott az érintett taxis, H.Zoltán. Azért telefonált be a műsorba, mert szerinte valótlanul vádolják őt, azt állította, nem ő, hanem a zenészek támadtak rá. A rendőrségen nemcsak őt jelentették fel, Zoltán is bepanaszolta az együttes tagjait az örsön.

A műsorban így mesélte el a történteket: a központól kapott címet körülbelül 2 perc alatt érte el. Benkő László az autó kiérkezésekor nem volt józan és az autóba behajolva agresszív jelzők kíséretében elküldte a sofőrt. A zenész kifogásolta a 20 perces várakozást. A taxis erre felhívta a diszpécsert, akivel közölte, hogy elhagyja a helyszínt, mert az utasok nincsenek olyan állapotban, hogy elszállítsa őket. Benkő erre arcon ütötte a sofőrt, aki kiszállt az autóból és így kezdődött a verekedés – állította H.Zoltán a Morning Show-ban.

Benkő László is megszólalt a műsorban, aki nem akart egyszerre műsorba kerülni a taxissal, akivel szerinte nem lehet beszélni és elmondta, ennek nagyon komoly következményei lesznek. Szerinte H. Zoltán fel sem fogja, hogy mit követett el.

Szerinte rengetegszer telefonáltak a diszpécsernek, hogy hol van már az autó, amit hívtak és mint mondta, egyáltalán nem ittak. Hozzátette, hogy nem ő kerülte meg az autót, nem hajolt be az autóba, az a Debreczeni Ferenc volt. Véleménye szerint ekkor törte el H. Zoltán a férfi orrát. A taxit azért várták meg, hogy ne kelljen büntetést fizetniük.

Az Országos Taxis Szövetség is reagált az esetre az MTI-hez eljuttatott közleményében elítélte a taxis magatartását, Az OTSZ szégyenletesnek nevezete azt, hogy egy taxis bárhol az utasokon verje le vélt vagy valós sérelmeit. “Szégyenletes az, hogy egy közfeladatot ellátó taxis, – aki a közösségi közlekedés részét képezi egy adott településen – rombolja a tisztességes és törvényt tisztelő taxisokról kialakult általános megítélést a közvéleményben” – írták.
Leszögezték, Magyarországon a taxisok többsége betartja a jogszabályokat és tiszteli az utasait. Teszi ezt többek között azért, mert utasok nélkül nem létezne a taxis sem – jegyezték meg.
Közölték, mivel az elmúlt időszakban “egyre több, az engedéllyel és egyéb igazolásokkal sem rendelkező taxis”, aki – megtévesztve az utasokat – folyamatosan része a közösségi közlekedésnek, rendkívül nagy károkat okozva ezzel az utasoknak, a szakmának és a teljes magyar gazdaságnak. A szövetség ezért kezdeményezi a kormányhivatalnál és a szakminisztériumoknál a kormányrendelet megújítását.