hirdetés

Kerényi Miklós Gábor hónapok óta nincs ott, de botrányok a jelek szerint továbbra is kísértenek az Operettszínházban. – állítja Pányik Tamás rendezőasszisztens, aki átfogó vizsgálatot kér Lőrinczy György főigazgató ellen.

operettszinhaz-e1531240040419Eredetileg nem szándékoztam a nyilvánossághoz fordulni, de már nem hallgathatok tovább, mert sem Kásler Miklós miniszter, sem Fekete Péter államtitkár nem válaszolt a hónapokkal ezelőtt írt, vizsgálatot sürgető levelemre – mondja Pányik Tamás. A tehetséges rendezőasszisztens azzal vádolja Lőrinczy György főigazgatót, hogy sokakkal szemben lelki terrrort alkalmaz, és úgy tudja többeket fizikai erőszak is ért részéről. Egy idős dolgozót nyilvános üvöltés közben rúgott ki. – Két éve a Marie Antoinette olvasópróbáján Lőrinczy György sokak szeme láttára testileg inzultált, haragjában a nyakamnál fogva a földre lökött, majd hangos kiabálással kergetett a folyosón, azt üvöltözve: „Ki vagy rúgva!” Az eset azóta is nyomaszt – így Pányik Tamás. És ezzel nincs vége.- Idén tavasszal megalázó beszélgetésben volt részem, egy órán át szidalmazott, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal – közben másokat rágalmazott – és váratlanul elsírta magát – mondja az asszisztens, hozzátéve, a főigazgató felszólította, hogy ne járjon a dohányzóba és a büfébe, kollégáival minél kevesebbszer válthasson szót. – Azóta is úgy érzem magam, mint egy üldözött.

Pányik Tamás azt állítja, nincs egyedül.

A főigazgató ordít, megaláz és kirúgással fenyeget embereket. Durva dolgok történtek a kelléktár vezetővel, a műszaki vezetővel, a játékmesterrel, a világosítóval, büféssel, és még sorolhatnám. Úgy tudom, már többen is panaszt tettek a minisztériumban. Ez a viselkedés szerintem tűrhetetlen, egy menedzser főigazgató nem engedheti meg magának ezt semmilyen körülmények között.

Pányik eddig nem kapott választ átfogó vizsgálatot sürgető kérelmére. Pontosabban csak egyet, azt is Lőrinczy György főigazgatótól.

Letiltotta egy vidéki előadáson való részvételemet, aminek első rendező asszisztense voltam, s ezt én nem tudom másként értékelni, csak úgy, hogy a levelemről tudomást szerezve megtorlást gyakorolt. – Pányik ezért a nyilvánossághoz fordul. – Nem szeretnék botrányhős lenni. Az ügyek tényszerű vizsgálatát szeretném elérni, tanúkkal, szembesítésekkel. Hivatalos vizsgálatot. Igazságot!

Rendőréghez fordult az igazgató

Lapunk természetesen megkereste Lőrinczy György főigazgatót az ügyben, aki elmondta: a volt rendezőasszisztens állításai nem fedik a valóságot, nem is igazán érti a vádakat, de sejti, hogy ki áll mögöttük. Mint mondta, Pányik Tamás már felmondott az Operettszínházban, ezek után azonban olyan helyzetbe hozta őt, hogy augusztus 12-én kénytelen volt rendőrsági feljelentést tenni. Az igazgató lapunknak felajánlotta, hogy elküldi a feljelentés szövegét, az azonban négy nap után sem érkezett meg.