hirdetés

Élete álma vált valóra Vajna Tímeának, amikor társtulajdonosként megnyithatta a gyémántüzletét. Andy Vajna neje mesés Dior ruhájában jelent meg az eseményen, és büszkén mesélt a Dorottya gyémántpalotáról.

vajna gyém,ánt

Az eredetileg Wurm-házként ismert, teljesen felújított épület Palazzo Dorottya néven nyitotta meg kapuit újból 2009-ben, akkor még nem lehetett tudni, hogy öt év múlva dollármilliókat érő gyémántüzlet lesz benne. A cég ügyvezetője és alapítója, Arik Herman 14 éve döntött úgy, hogy New York és Tel Aviv után Budapesten is megteremti a gyémántkészítés hagyományát. A szakember Közép-Európa ékszerközpontját akarja létrehozni Budapesten, az azonban üzleti titok, mennyit ér az árukészlet. Még nagyobb titokként kezelik a védelmét, amit azonban látni lehet, többnyire külföldi, vagy határunkon túl kiképzett őrök „hada” védi. Ez nem véletlen, hiszen például itt kaptak helyet kulcsra zárható üvegszekrényben a világ legdrágább teniszlabdái is. Csak a gyémántokat két évig gyűjtötték hozzá, egy évig készültek, és egymillió dollárba, vagyis 280 millió forintba kerülnek. Mint azt Arik Herman viccesen megjegyezte, azért készült kettő belőlük, hogyha az egyik elgurulna, tulajdonosa ne szomorkodjon.

Tudom, hogy sokak számára elérhetetlenek ezek az ékszerek, de árulunk olyan eljegyzési gyűrűket is, amiket már többen megengedhetnek maguknak – mondta Arik Herman ügyvezető, aki várja a hollywoodi hírességeket is.

A levendula színű termünkben uralkodónak kijáró kiszolgálásban részesülhetnek az itt forgató sztárok is, ahogy bárki, aki itt vásárol. Sőt talán még az is lehet, hogy itt forog majd az Ocean’s sorozat következő része, persze nem igazi ékszerrablással – mondta a Blikknek nevetne Vajna Timi.

(Fotó: Blikk )