hirdetés

Stephen Frears Florence – A tökéletlen hang című életrajzi drámájával nyílik meg kedden a Tokiói Filmfesztivál. A film főszereplője, Meryl Streep meleg szavakkal köszöntötte a japán közönséget és a brit rendezőt is.

florencefirststill-meryl-streepAz Oscar-díjas amerikai színésznő sajtókonferenciáján a feminizmus és az amerikai elnökválasztás témáját is érintette, de nem merült el mélyebben a kérdésekben.

– Jelenleg munka nélküli vagyok, ezért el tudtam jönni – idézte a sztárvendéget a Variety.com.

A demokrata elnökjelölt Hillary Clintonnal kapcsolatban, aki egyszer azt mondta, hogy szeretné, ha majd egy filmben Meryl Streep alakítaná, a színésznő elmondta, hogy ez a feladat örömére szolgálna, de egy darabig még várnia kell rá, mert az igazán nagy tettek még a politikusnő előtt állnak.

A nők filmes és televíziós munkalehetőségeiről, szakmai egyenlőségéről szólva arról beszélt, hogy a televízió, amelynek komoly nézőtábora van, sok karrieresélyt kínál a nőknek.

A Florence – A tökéletlen hang című filmben Streep egy idős művészetpártoló nőt alakít, a New York-i elit tagját, aki kora ifjúságától operaénekes szeretett volna lenni, és bár hangja nem volt alkalmas erre, jótékony célú rendezvényeken időről időre válogatott közönség előtt lépett fel. Jenkins ugyanakkor jelentős anyagi támogatást nyújtott magánvagyonából a metropolisz zenei életének.

– Próbáltam megtanulni, hogyan kell megfelelően előadni a filmben szereplő áriákat. Nagyszerű énektanárom volt, aki segített ebben – mesélte a filmsztár, és hozzáfűzte, hogy még mindig szeretne énekes lenni, de ebben a műfajban nem igazán jó.
A 29. Tokiói nemzetközi Filmfesztivált október 25. és november 3. között rendezik meg.