hirdetés

Segített volt mezőőrén Dlegyháza polgármestere, miután János bácsi rokkantkocsi kérelmét fura mód elutasította az állam. Dr.Riebl Antal polgármester az idős mezőőr kényszerű házifogságát orvosolta, meglepte egy elektromos rokkantkocsival. Az idős mezőőr pedig már boldogan használja elektromos járgányát.

 

Elektromos rokkantkocsit kapott ajándékba Lakatos János Délegyháza volt mezőőre, aki 16 évig járta a határt gyalog, motorral vagy épp jetskivel. János bácsi egészségi állapota azonban igen gyorsan romlott, így már járni se tud rendesen. Hónapokig mások hozták neki az élelmiszert a közértből, mert oda sem tudott elcsoszogni.  Ráadásul hiába igényelt elektromos járgányt és hagyták neki jóvá, ezt végül megvonták tőle.

Hát, akik kihozták azok közölték mégsem kapom meg, mert állítólag szaladtam előlük. Hát, hogy szaladtam volna, amikor járni sem tudok ?! Így nem kaptam meg hiába vagyok súlyos szív beteg, tüdőbeteg és cukorbeteg. Aztán a polgármester úrral Dr.Riebl Antallal találkoztam és kérdeztem tőle, hogy 16 évnyi kemény munka után esetleg nem tudna-e segíteni, hisz a közértbe sem tudok kimenni. Na volt meglepetés, amikor pár hétre rá a mi aranyos polgármesterünk hozta nekem ezt a kis elektromos csodát. De jó érzés volt kimenni a közértbe vele, meg a temetőbe a családom sírjához. Nagyon köszönöm az önkormányzatnak, hogy nem felejtettek el és a bajban a segítségemre siettek.  –mondta János bácsi az Esti Újságnak.

Az elektromos rokkantkocsi 6 kilométert tud menni egy töltéssel. Így János bácsi a délegyháziak egykori mezőőre postára, közértbe és a máshova is kényelmesen el tud jutni.

Délegyháza polgármestere 10 éve Dr.Riebl Antal, aki megkeresésünkre csak annyit mondott, hogy örül, hogy tudott a város segíteni János bácsin, aki 16 évig hóban, esőben, fagyban, és hőségben is védte a természetet és Délegyházát.