hirdetés

Beköszöntött a fagy. Ott, ahol éjjel átmenetileg kevés volt a felhő, fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet. Az idei őszi szezon eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét is kedd hajnalban rögzítette a paksi automata (–2,1 fok), a keddi napra vonatkozó rekordtól azonban ez bőven elmarad, hisz 1992-ben volt a leghidegebb Alcsútdobozon –6,6 fokkal.

fagy

A ciklon fokozatosan elhagyja térségünket, majd átmeneti szünet után kedden délután délnyugat felől újabb mediterrán ciklon érkezik.

Kedden a kezdetben borús keleti, északkeleti területeken fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, ugyanakkor nyugat felől ismét egyre több felhő érkezik, az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, pár órás napsütés főleg eleinte, a középső területeken várható. Kezdetben csak elvétve lehet szitálás, gyenge eső, délután azonban délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, főleg a Dunántúlon és a déli megyékben várható egyre többfelé eső, zápor. A Dunántúlon időnként megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Késő estére 6–11 fok közé hűl le a levegő – írta a met.hu.

A sopronmet.hu előrejelzése szerint szerdától péntekig jellemzően borult lesz az ég, többszöri esővel, majd a hétvégén ugyan néha már felszakadozik a felhőzet, de további záporok, kisebb körzetekben akár zivatarok is kialakulhatnak. Csapadékmentes időre a jövő hét első napjaitól számíthatunk ismét.