hirdetés

Állítólag csendesen és már-már édesdeden aludt egy megnyitóünnepségen a filmpápa, éppen akkor, amikor a TV2 egyik reggeli műsorvezetője, Kárász Robi őt és feleségét méltatta hosszasan. A kaszinóguru és TV2-tulajdonos Vajnát szerelme, Timi ébresztette fel.

vajna alszik 2-bors

Nagy nap volt a csütörtöki: a Fogadj örökbe egy macit! Alapítvány jóvoltából újranyílt az évek óta elhagyatottan álló Vörösmarty mozi. A Kárász Robert műsorvezető vezette és Törőcsik Mari felügyelte alapítvány eddig százötvenmillió forintot költött a hatszázhúsz négyzetméteres ingatlanra – ezt a hatalmas összeget pedig mind felajánlásokból és híres emberek gyerekkori macijainak elárverezéséből gyűjtötték össze. A továbbiakban kulturális közösségi térként, moziként, kávézóként és bárként működő létesítményben Kárászék fogyatékkal élőknek teremtenek munkahelyet. Nemes és szép dolog ez.

A pazar megnyitóünnepségen a számos támogató intézmény képviselői mellett megjelentek azok a hírességek is, akik macival vagy éppen macivásárlással támogatták az alapítvány munkáját. Így Weisz Fanni, Gesztesi Károly, Koós János, sok politikus és a Vajna házaspár is együtt ünnepelte az alapítvány sikerét ki hevesebben, ki csendesebben.

Vajnáékat az első sorban ültették le, ők ugyanis kiemelt támogatói voltak a felújítási projektnek. Ahogy Kárász Robi fogalmazott, Vajnáék évek óta milliókkal támogatták a projektet – már jóval azelőtt is, hogy Andy a TV2 tulajdonosa, s így Kárász főnöke lett volna a csatornánál.

A Vajna házaspár vett macikat évek óta – mondta a megnyitón a képernyős. Timi például kétmillió forintért vásárolta meg Törőcsik Mari maciját, Vajna pedig felajánlóként volt jelen a kezdeményezés mellett. Gyerekkori kisállata még mindig a kávézórészben lóg arra várva, hogy valaki licitáljon rá.

Andy Vajna azonban éppen a méltatást nem hallotta, ugyanis a filmpápa mindenki szeme láttára, az ültetés után nem sokkal elszunyókált. Felesége, akit csak Timikémnek hív, oldalba bökte többször is, hogy figyeljen, éppen róluk van szó. Andy ekkor riadtan ébredt, de a megnyitó további részében már figyelemmel kísérte az eseményeket.

Vajnának egyébként nem ez az első esete, hogy nyilvános rendezvényen elaludt. Orbán évértékelőjén is hunyt kicsit, mint ahogy Steven Seagal budapesti koncertjén és egy másfél évvel ezelőtti celebpartin is.

(Fotó: Bors)