hirdetés

Újabb csapás a Barcelonára. Újabb játékosát gyanúsítja az adóhatóság adócsalással. Ezúttal a spanyol ügyészség Javier Mascheranót, az FC Barcelona labdarúgóját szorította sarokba. Mascherano 1,5 millió eurót nem vallott be állítólag.

mascherano, barcelona

Az argentin középpályás a vád szerint két részletben összesen 1,5 millió euró adó befizetését kerülte el az Egyesült Államokban és Portugáliában létrehozott cégek segítségével – közölte a spanyol ügyészség. Mascherano, aki még nem reagált nyilvánosan a feltételezésre, szeptemberben befizette az összeget és 200 ezer euró kamatot. Spanyol médiaértesülések szerint ez enyhítő körülmény lehet számára, ha bűnösnek találják.

A Barcelona brazil támadója, Neymar, illetve hozzátartozói számláin pénteken 48 millió dollárnyi összeget fagyasztott be a São Pauló-i állami bíróság, mert a 23 éves csatár 2011 és 2013 között – még a Santos játékosaként – feltételezhetően mintegy 16 millió dollárnyi adót nem fizetett be.

A négyszeres aranylabdás Barcelona-játékos, Lionel Messi és apja ellen több mint két éve indítottak nyomozást adócsalás miatt, mert a gyanú szerint 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába.

A Barcelona korábbi elnöke, Sandro Rosell 2014 januárjában mondott le a Neymar átigazolásával kapcsolatban kirobbant adócsalási ügy miatt, amelyben a klubot jelenleg is vezető Josep Maria Bartomeu is gyanúsított.