hirdetés

Megint meg kell műteni a csehek ünnepelt énekes sztárját. A közelmúltban komoly onkológiai kezelésen átesett népszerű cseh popénekes, Karel Gott nemrég közölte, legyőzte a rákot.

 karel_gottA popsztár szóvivője csupán annyit közölt, hogy fontos gyomorműtétről van szó, amely lényegében befejezi az énekes korábbi onkológiai kezelését. A Novinky.cz hírportál szerint Karel Gott nem bízik abban, hogy rövid időn belül visszatérhet a színpadra. A 76 éves művész a német Bild weboldalán szombaton megjelent cikk szerint azt mondta, hogy lábadozása a korábbi hasi műtétjéből lassabban halad, mint remélte. Megjegyezte, hogy állandó légzési problémái vannak.

Az éneklésre és a színpadra való visszatérésre még hosszú ideig nem gondolhatok – idézte a Bild Karel Gott énekes szavait.

Karel Gottot tavaly novembertől négy hónapon át kezelték kemoterápiával, a nyirokcsomórák eltűnt testéből. A töretlenül népszerű énekes betegsége ellenére tavaly november végén személyesen vette át a Cseh Csalogány-díjat. A közönség hosszú percekig felállva vastapssal és éljenzéssel köszöntötte. Az ötvenéves múltra visszatekintő elismerést, amely korábban az Arany Csalogány-díj nevet viselte, Gott negyvenszer kapta meg, emellett világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezzel ismerték el énekesi pályafutását.