hirdetés

Négy éve nyugdíjazta magát a Genesis egykori frontembere, azóta nem adott koncertet, és teljesen visszavonult a nyilvánosság elől. Az amerikai Rolling Stone magazinnak a napokban adott interjúban jelentette be, hogy hamarabb visszatér, mint bárki gondolta volna.

Phil Collins

December 12-én Miamiban fellép egy jótékonysági koncerten, novembertől pedig megkezdi korábbi albumainak újrakiadását. A 64 éves énekes korántsem tette le a lantot, a pár éves pihenő után újult erővel tér vissza, hatalmas tervekkel: ismét együtt zenélne a Genesisszel, és új albumon is dolgozik, amit egy visszatérő világturnén mutatna be hűséges rajongóinak.

Állítólag a stúdiómunkák már folynak, Miamiban lévő otthonában rögzítik az új dalokat.

2016 októberében pedig önéletrajzi könyvet is megjelentet, az Egyesült Királyságban és az USA-ban egy időben kerülnek polcokra. Phil ígérete szerint a kötet minden szépítgetés nélkül fogja elmesélni az élettörténetét.

A korábbi híresztelésekkel ellentétben nem a rossz sajtó miatt vonult vissza, a családjával akart több időt tölteni.

Az utóbbi négy évben habár önálló projekten nem dolgozott, de a háttérben több nagy zenei produkcióban részt vett, például a Tarzan című musical zenéjét szerezte.