hirdetés

Sztárügyvéd ide, sztárügyvéd oda, újabb három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság az ismert ügyvéd, Ruttner György házi őrizetét. A jogász számára kedvezőtlen döntést a bűnismétlés és a szökés-elrejtőzés veszélyére hivatkozva hozták meg. Tény kérdése, hogy az előzetes letartóztatás meghosszabbítása innentől kezdve szinte boritékolható, hogy minimum a tárgyalásig fog tartani a bevett gyakorlat szerint Ruttnernek

 

Közel 200 millió forint letétet keresnek az ügyfelei összesen Ruttner Györgyön. A jogászt március elején azok után, hogy decemberben más ügyekben vádat emeltek ellene, ismét gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették, majd bilincsben vitték a Gyorskocsi utcai fogdára.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint 2010 és 2012 között az ügyvéd több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem azzal sajátjaként rendelkezett.

Ruttner ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy uzsorások hálójába került. Havi tízszázalékos kamatra vett fel 172 millió forint uzsorakölcsönt, hogy fizetni tudja a panzióval, lovardával felszerelt, 4,5 hektáros, devizahitelre vásárolt ceglédberceli farmjának a részleteit. Ruttner szerint a hitelezők azt akarták, hogy az irodája kezeskedjen a kölcsönök visszafizetéséért. Őt pedig rákényszerítették, hogy színlelt letéti szerződést kössön velük. Később ezek miatt jelentették fel.

Jován László, a férfi ügyvédje az Esti Újságnak a házi őrizet hosszabbításáról szóló döntést – az ügy jelenlegi stádiumában – nem kívánta bővebben kommentálni.