hirdetés

Ennyit arról, hogy nincs már velünk a koronavírus. Egyes települések szennyvizében ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

 

Azt írták az NNK honlapján, hogy a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia. Így ezen városokban a betegek száma is emelkedni fog hamarosan.

Némi öröm az ürömben, hogy a mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest környéki településeken – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta –, Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés.

Hozzátették: a mintavételi helyek többségében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az „emelkedett” tartományba esik.

Az NNK azt kéri, aki még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, tegye meg, aki pedig a második oltását több mint négy hónapja kapta, éljen a megerősítő oltás lehetőségével.

 

(Csákány)