hirdetés

Nyomoz a rendőrség a népszerű színész-humorista Gálvölgyi mentős ügyében. Az Országos Mentőszolgálat belsővizsgálata alapján a mentőirányító sajnos rosszul döntött, amikor nem az életveszélyes kategóriába sorolta az esetet. Mint arról beszámoltunk Gálvölgyi majd 1 órát várt a mentőre, majd a lányai vitték kórházba a rosszul lévő színművészt.

 

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság  – közölte a rendőrség.

A közkedvelt színész szerdán lett rosszul, akihez hiába hívtak mentőt, nem érkezett ki időben, így az egyik családtagja vitte be a kórházba. Gálvölgyit jelenleg is az intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos, de stabil.

Az Országos Mentőszolgálatnál is vizsgálat indult az eset miatt, ahol a mentőirányító felelősségét állapították meg. – Hibásan mérlegelt a mentésirányító szerda délelőtt egy segélyhívás fogadásakor, ezt állapította meg a mentők belső vizsgálata – közölte Győrfi Pál szóvivő.

A belsővizsgálat ugyanis megállapította, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

Gálvölgyi János azóta is kórházban van, állapota súlyos, de szerencsére stabil. A színművész az intenzívre került amikor lányai kórházba vitték és lélegeztető gépre is tették az orvosok.