hirdetés

Már a Sziget nulladik napja is erős lesz, mivel idén augusztus 11-én napjaink egyik legnépszerűbb könnyűzenei előadója, Rihanna ad koncertet. Az év elején megjelent Anti albumát bemutató világ körüli turnéjának keretében látogat el hozzánk.

Rihanna

 

A barbadosi születésű 28 éves énekesnő eddig tizennégy alkalommal vezette az amerikai Billboard-listát, több mint 54 millió albumot adott el világszerte, kislemezekből pedig 210 milliót. 8 Grammyt és ugyanennyi American Music Awardot söpört be eddig, közösségi oldalait mintegy 100 millióan követik, dalait már több mint nyolcmilliárdszor játszották le a YouTube-on. A legújabb slágerhez, a Drake közreműködésével készült Work című dalhoz készült klipet csaknem 100 milliószor nézték már meg – mindössze két hét alatt.

A rhythm and blues, a pop, a reggae és a dance műfajában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő öt éve már járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában adott emlékezetes koncertet.

Rihanna debütáló albuma, a Music of the Sun 2005-ben jelent meg; egy évvel később kiadott második anyaga, a Girl Like Me hozta meg első amerikai listavezető kislemezét, az SOS-t. Az igazi áttörést a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyről három listavezető dal is kikerült: a Jay-Z-vel közösen rögzített Umbrella, a Take a Bow, valamint a Disturbia. A Good Girl Gone Bad albumot kilenc Grammy-díjra jelölték, egyet meg is kapott az Umbrelláért.

Az énekesnő Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete, és évek óta a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett segítője.