hirdetés

Mégsem úszta meg a pécsi állatkert vezetője az elszökött farkas kilövését. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség ugyanis majd félmilliós bírságot rótt ki az eset miatt. Állítólag Szatyor Miklós nem fellebbezett a döntés ellen.

szatyor miklós

 

Az OKTF 2016. február 3-án kelt határozatában egy fokozottan védett szürke farkas engedély nélkül történő elpusztítása miatt 400 000 forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az elkövető magánszemélyt – közölte a főfelügyelőség.

Mint ismeretes, és arról beszámoltunk, a pécsi állatkertből megszökött farkas ügyében a természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrség, és ezt december 21-én szüntették meg. Szatyor Miklós állatkert-igazgató így nem lett sem gyanúsított, sem vádlott, mert nem számít bűncselekménynek az ügy. Mivel fokozottan védett fajról van szó, a környezetvédelmi főfelügylőség is eljárást indított az ügyben.

A fokozottan védett állat nem sokkal az állatkertbe szállítása után, október 31-én szökött meg a felújítás alatt lévő pécsi állatkertből. Az állatot megrázta a villanypásztor, feldühödött, és kimászott az új kifutójából. A Mecsekerdő Zrt. erdőjárási tilalmat rendelt el, a keresést másnap délelőttig folytatták. Később kiderült, hogy november elsején az állatkert igazgatója, Szatyor Miklós lelőtte az állatot, mert az emberekhez közel került, és így veszélyeztette az épségüket.