hirdetés

Louist megkeresztelték
2018-07-09 20:14

Nagyon fontos napon keresztelték meg Louis herceget. A dédije azaz Erzsébet királyné ugyanis július 9-én 1947-ben , ezen a napon lett jegyese Fülöp hercegnek. A királynő a ceremónián nem vett részt.

 

Kate-Prince-LouisMegszokhattuk, hogy az angol királyi családban egy sor dolognak, eseménynek, ruhaviseletnek, dátumnak szimbolikus jelentősége van.

A rejtett üzenetek egy része előttünk valószínűleg örökre rejtve marad, nagyon sok dolgot azonban sikerül felfejtenünk. A királyi család idén tavasszal elképesztően nagy dolgokon esett át. Újabb herceg született, és aztán az öröklési rangsor hatodik helyén álló Harry herceg megnősült, közben megünnepelték a királynő születésnapját is. . Ez az örömökben és ünnepségekben gazdag időszak most a legifjabb trónörökös Louis, vagyis a kis Lajos herceg keresztelőjével zárul le.
A keresztelőre a XIX. század elejéig a királyi család hivatalos székhelyének számító St. James palotában kerül, ahol a kis Lajos herceg a Canterbury érseke kereszteli meg egy 40 perces, zártkörű ceremónián. Az esemény napja egyébként természetesen szimbolikus választás, hiszen július 9-e a királynő életének egy nagyon fontos napja. 1947-ben ugyanis éppen ezen a napon jelentették be hivatalosan, hogy az akkor még csak trónvárományos Erzsébet és Fülöp herceg jegyben járnak. Lajos keresztelőjével így aztán már duplán ünnep lesz ez a nap a királyi családban.