hirdetés

Pert vesztett Gina Lollobrigida házasságszédelgőnek mondott férjével, Javier Rigau barcelonai üzletemberrel szemben – értesült az EFE spanyol hírügynökség igazságügyi forrásokból szombaton.

NAPOLI - FESTA DEL PARTITO ITALIANI NEL MONDO GINA LOLLOBRIGIDA E JAVIER RIGAU

A spanyol bíróság megállapította, hogy nem hamis az aláírás azon a rendkívüli meghatalmazáson, amelyet felhasználva a 34 évvel fiatalabb spanyol férfi 2010. november 29-én egy barcelonai templomban jegyese távollétében, de nyolc tanú jelenlétében feleségül vette a 88. életévét július 4-én betöltő egykori filmcsillagot, ennél fogva a valamilyen okból csak 2013. közepén anyakönyvezett házasság továbbra is érvényes.

Lollobrigida azt állítja, hogy a férfi csak a vagyona megszerzése érdekében, az ő tudta nélkül, egy más célból aláírt dokumentumot felhasználva kötött vele házasságot. Azt mondja, csak az internetről értesült az esküvőről, amelyen egy bizonyos Teresa játszotta el a menyasszony szerepét.

Kettejük viszonyát illetően az olasz sajtónak korábban adott nyilatkozataiban a színésznő felidézte, hogy 2004-ben találkoztak Monte Carlóban, 2006-ban és 2007-ban voltak együtt. Mint elmondta, 2006-ban valóban esküvőt terveztek, hozzá akart menni Rigauhoz, de csak mert depressziós volt. “Azt gondoltam, egy házasság segíthet nekem. Köztünk tulajdonképpen soha nem volt semmi. Csak partikra kísért el” – mondta Lollobrigida, aki “dögkeselyűnek” nevezte egykori kísérőjét.

A hazájában Lollóként ismert színésznő az ötvenes-hatvanas évek mozijának egyik olasz sztárszínésznője volt. Utoljára 2011-ben a Box Office 3D című olasz filmben szerepelt, de az utóbbi évtizedekben elsősorban szobrászként és fotóművészként dolgozott.