hirdetés

Hamarosan kapható a híres rendező, Coppola könyve. Betekinthetnek az olvasók az 1972-ben forgatott A keresztapa című klasszikus film kulisszái mögé. Francis Ford Coppola rendező ugyanis kiadja jegyzeteit, amelyekkel a Mario Puzo regénye nyomán született film forgatására készült.

coppola 3

Az őszre várható The Godfather Notebook című kötet annak a jegyzettömbnek a másolata, amely egykori feljegyzéseit tartalmazta. A 720 oldalas könyv a Regan Arts kiadó gondozásában lát napvilágot – ismertette a The Hollywood Reporter.

A kötetben szerepelnek Coppola produkcióval kapcsolatos kéziratai, filmes elképzelései, ezzel páratlan betekintést nyerhetnek az érdeklődők a filmklasszikus születésének alkotói folyamatába. A könyvet, amelyhez Coppola ír bevezetőt, a film forgatásán készült, korábban nem publikált fotókkal is illusztrálják.

– A jegyzetkönyv A keresztapa forgatásával kapcsolatos munkám feljegyzéseit tartalmazza, sok év után izgatottan osztom meg mindazokkal, akiket érdekelhet. Kulcsot ad annak megértéséhez, hogyan született meg a film Mario Puzo regényéből – írta a novemberben megjelenő kiadványról Coppola.