hirdetés

Hiába nyelte le a kincset lebukott a peches tolvaj nő. Meglepő dolgokra képesek a drágakő csempészek. Most egy majd százmillió forint értékű gyémántot távolítottak el egy drágakő tolvaj vastagbeléből Thaiföldön.

gyémánt 2

Lenyelve próbált kicsempészni Thaiföldről egy ellopott gyémántot egy kínai nő. Őt és bűntársát, egy ugyancsak kínai férfit csütörtök este tartóztatták le a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren, miután az arcfelismerő rendszer azonosította őket egy Bangkok közelében tartott ékszervásár tolvajaiként.

A pár elkérte a 6 karátos, 10 millió baht (77 millió forint) értékű drágakövet – mondván: alaposan meg akarják nézni -, és helyette egy hamisat adtak vissza. A tolvajokat, akiket az érintett kereskedő is felismert, röntgenvizsgálatra kötelezték, amelynek során kiderült, hogy egy gyémánt lapul a nő bélrendszerében. A nő végül kénytelen volt beismerő vallomást tenni, sőt a vastagbéltükrözésbe is belement, miután az orvosok felvilágosították, hogy az idegen test kárt okozhat a szervezetében.

Lopott vagy csempészett drágaköveknek az emésztőrendszerben való elrejtése ritka, de nem ismeretlen bűncselekményfajta. 2012-ben a Dél-afrikai Köztársaságban egy 25 éves férfi 2,3 millió dollárra becsült összértékben 220 csiszolt gyémántot próbált így kicsempészni az országból, a johannesburgi repülőtér biztonsági rendszere azonban lebuktatta.