hirdetés

Túl van a halállal vívott csatáján a cseh sztár. A mintegy négy hónapos kemoterápiás kezelést lezáró pénteki orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a nyirokcsomórák eltűnt Karel Gott testéből. A 76 éves cseh popsztár most pihen és készül a visszatérésre.

karel_gott

A vizsgálatok eredménye számomra hatalmas örömöt jelent, mert megerősítette bennem a reményt, hogy visszatérhetek az életbe. Természetesen most még túl kell esnem az elkerülhetetlen lábadozáson, rehabilitációkon, tehát még rendszeresen be fogok járni a kórházba az orvosokhoz. Leginkább azonban annak örülök, hogy fokozatosan elkezdhetem hangszálaim rehabilitációját is – nyilatkozta Karel Gott a sajtónak.

A cseh sztár tudatában van annak, hogy súlyos betegségen ment keresztül, ezért ezentúl minden területen nagyon óvatosnak kell lennie.

Karel Gott, akit tavaly már a 40. alkalommal választottak az év énekesének Csehországban, betegsége november elején derült ki, már március elején, a kemoterápiás kezelés befejezése után nyilvánosan mondott köszönetet a támogatásért a prágai Egyetemi Közkórház orvosainak és ápolóinak, valamint barátainak és rajongóinak. Azt is közölte, hogy főként a feleségétől, Ivanától és a többi családtagjától kapott támogatásnak köszönhetően sikerült megküzdenie a kemoterápia nehézségeivel.