hirdetés

A hollywoodi sztár egészségi állapota miatt visszavonul. Michael J. Fox Parkinson-kórban szenved és már a járás is nehezen megy neki. A Vissza a Jövőbe hőse sajnos már árnyéka önmagának.

 

A filmsztár új memoárkötetében írt arról, hogy színészi pályafutása végére ért – adta hírül  a Los Angeles Times.

Az 59 éves színész No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality című könyve kedden jelenik meg. Mint a lap felidézte, a Vissza a jövőbe filmsztárja 29 éves korában tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved. Akkor egy orvos azt jósolta neki, hogy szerencsés esetben még tíz évig dolgozhat. Azóta harminc év telt el, és televíziós alakításaiért nyolc Emmy-jelölést és egy Emmy-díjat kapott.

A színész első önéletrajzi könyve 2002-ben jelent meg Lucky Man címmel. Az új kötetében megszokott optimizmusához képest józanabb hangot üt meg, színészi karrierjének végéről beszélve.

Mindennek megvan a maga ideje, és az én 12 órás munkanapjaim és hétoldalnyi szövegtanulásom java már mögöttem van – írta.

Legalábbis egyelőre, másodszor is visszavonulok. Ez változhat, mert minden változik. De ha ez a színészi pályám vége, akkor legyen – fűzte hozzá M.J.Fox.

(nagy a.).