hirdetés

Brutális adót, 60 millió fontot, azaz közel 8,6 milliárd forintot volt kénytelen visszafizetni a brit államkincstárnak az ismert és közkedvelt zenekar, a Take That három tagja. Robbie azonban nem érintett az ügyben, ő időben kiszállt a bandából. A fiúk ugyanis megpróbáltak trükközni, de ez nem jött össze.

take that-bbc

A Mirror szerint Gary Barlow, Mark Owen és Howard Donald 2010-től kezdve 66 millió fontos jogdíj és egyéb bevételét menekítette külföldre, és igyekezett offshore cégekben tisztára mosni, de a brit adóhatóság végül rájött a turpisságra, és a bevételek után adó megfizetését követelte. A botrány kirobbanása után Gary Barlow 2014-ben Twitter oldalán nyilvánosan kért bocsánatot, amiért megrövidítették az államot.

„Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit megbotránkoztattak az adózásunkkal kapcsolatos, korábban napvilágot látott hírek. Egy új könyvelőcsapattal most azon dolgozunk, hogy helyrehozzuk a dolgokat, és folyamatosan együttműködünk az adóhatósággal.” – írta akkor Barlow.

Az adóelkerülő és mérséklő műveletben a Take That másik két tagja, Jason Orange és Robbie Williams nem érintett, ők már korábban kiszálltak a csapatból. Barlow egyébként, aki azóta többször volt az X-Faktro mentora, idén 10 millió fontos bevételre számíthat, amit remélhetően rendesen le is adózik majd.

(Fotó: Getty Images)