hirdetés

Nincs több talány. LeBron James egy plusz egy éves szerződést kötött az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban az NBA-ben szereplő Cleveland Cavaliersszel.

MIAMI, FL - JANUARY 27: LeBron James #6 of the Miami Heat calls a play during a game against the New York Knicks at American Airlines Arena on January 27, 2012 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

A Cleveland pénteken jelentette be, hogy az NBA egyik legjobb játékosának tartott 30 esztendős kosaras a lehető legmagasabb adható összeget, 46,9 millió dollárt kapja, ha kitölti a két idényt. 

A legutóbbi szezon sorozatban a tizenegyedik volt, amelyben James elérte a 25 pontos meccsenkénti átlagot, ez korábban csak  Karl Malone-nak (1987/88 – 1997/98) és Jerry Westnek (1961/62 – 1971/72) sikerült.

Az alapszakasz legértékesebb játékosának négyszer megválasztott James 2003 és 2010 között töltötte első időszakát Clevelandben, majd a Miami Heathez szerződött, a floridai csapattal pedig két bajnoki címet nyert. A Cavaliershez tavaly nyáron tért vissza, rögtön a nagydöntőig vezette az együttest, azonban sérülések miatt teljesen “egyedül maradt”, így a Golden State Warriors lett a győztes.