hirdetés

Gyilkossággal vádolják B.B. King lányai a zenész személyi asszisztensét Myron Johnsont és menedzserét LaVerne Toney-t, aki az elhunyt blues király több tízmilliós ingatlanvagyona fölött is rendelkezik. Nem sokkal halála előtt vette be őket a zenész legenda a végrendeletébe. Emellett még az is gyanús volt Karen Williams és Patty King számára, hogy az utolsó napokban maguk az újdonsült örökösök akadályozták meg a hozzátartozók látogatását a betegágynál.

BBKing

 

A lányok szerint apjukat megmérgezték. Ráadásul csak a gyanúsítottak voltak a házában B.B. King halála pillanatakor – olvasható az AP-hez eljutott feljelentések mindegyikében. A menedzser nevetségesnek nevezte ezeket a vádakat, mivel a 89 éves zenész súlyos cukorbeteg volt.

A Las Vegas-i rendőrség felboncoltatta a blueslegenda bebalzsamozott holttestét, lányai feljelentése miatt. A nevadai Clark megyei vizsgálóbíró hivatala a Twitteren közölte, hogy megkezdték a vizsgálatokat, és az eredményekre még 6-8 hetet kell várni. A balzsamozás nem befolyásolja a mérgezés kimutathatóságát. A halottkém az AP-vel tudatta, hogy egyelőre semmi nem támasztja alá a gyilkosság vádját, a Las Vegas-i rendőrség egy tisztje pedig azt mondta, hogy nem folytatnak “aktív” vizsgálatot emberölési ügyben.

Karen Williams és Patty King egy internetes videoüzenetben azt állítja, hogy B.B. King másik kilenc felnőtt gyermekének és örökösének többségét is képviselik az ügyben.

King ingatlanbirodalmának ügyvédje, Brent Bryson nevetségesnek és a zenészlegendával szembeni tiszteletlenségnek nevezte a gyilkosság vádját. Az ügyvéd szerint három orvos is megerősítette, hogy a zenész megfelelő törődésben, napi 24 órán át szakszerű orvosi ellátásban és megfigyelésben részesült, “míg békésen el nem hunyt álmában”.

King a legutóbbi időkig aktívan zenélt, a turnékat Las Vegas-i otthonában pihente ki. A súlyosan cukorbeteg zenész állapota a múlt év végén indult drámai romlásnak, május elejétől részesült otthonában hospice-gondozásban.