hirdetés

Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kéri az ügyészség. A mulatós zenész így újabb két hónapot kell, hogy börtönben töltsön, ha a bíróság helyt ad a vádhatóság kérésének. Galambos feleségét a bíróság másodfokon egyébként amiatt engedte haza az előzetesből, mert még csak az alapos gyanú kellő bizonyítékai sem álltak fenn. Lajcsinak feltehetőleg az sem tett jót, hogy az egyik ügyvédje, Sz. Róbert ellen büntetőeljárás folyik, gazdasági jellegű bűncselekmény miatt. 

LAgzi LAjcsi-Blikk

Az ügyészség indítványozta Galambos Lajcsi előzetes letartóztatásának meghosszabbítását., ami napokon belül lejár. A vádhatóság szerint a tanúk befolyásolása, a bizonyíték eltüntetésének lehetősége fenn áll. Így elképzelhető, hogy Lagzi Lajcsi újabb 60 napot tölt a börtönben, azaz a karácsonyt is bent töltheti.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy nem is Lajcsit figyelték és hallgatták le a nyomozók, hanem a közműcég azon alkalmazottait, akik saját zsebre dolgoztak és ajánlották fel törvénytelen szolgáltatásaikat a fogyasztóknak. Így a nyomozók sem tudják pontosan, és ezt szeretnék legfőképp kideríteni, hogy Lajcsi most akkor csak egy balek, vagy esetleg ő irányította-e a közműcéges bandát, amely megbuherálta a villany- , gáz- és vízmérőket.

Az újabb maximum két hónappal hosszabbítható előzetes letartóztatáshoz már nem szükséges Lajcsi jelenléte, azaz  Lajcsit nem fogják ismét a tárgyalóterembe vezetni, maximum ha már egy éve van előzetes letartóztatásban.

Mint arról már beszámoltunk, Lajcsi egyik ügyvédje az a NAV-középvezető, aki hűtlen kezelés miatt és állítólag befolyással üzérkedés miatt van folyamatban büntetőeljárás. Sz. Róbertet úgy tudjuk, egyelőre csak a hűtlen kezelés miatt gyanúsították meg. Hogy volt-e kényszerintézkedés alatt-e az ügyvéd nem tudjuk.  Nos elképzelhető, hogy ha nem ez az ügyvéd védi Galambost, akkor egy házi őrizettel megúszta volna a zenész.