hirdetés

Lagzi Lajcsi bizony jó ideig maradhat előzetes letartóztatásban, mert a rendőrség más elkövetőket is keres még. Felmerült, hogy Lajcsiékon kívül más is benne volt a buliban. A két pentito közműszolgáltató továbbra is szabadlábon van és dolgozik, ezt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette az Esti Újság kérdésére.  

LAgzi LAjcsi-Blikk

Úgy tűnik, újabb fordulatok jönnek Lagzi Lajcsi giga áramlopási ügyében. A zenész ugyanis eldöntötte, részletes vallomást fog tenni az ügyben. Egyrészt, hogy feleségét mielőbb kiengedjék az előzetes letartóztatásból, másrészt pedig , hogy tisztázhassa magát a monstre közműlopási ügyből. Lajcsi tervét azonban keresztülhúzhatja az a tény, hogy a rendőrség vizsgálja más személyek érintettségét is a lopási ügyben. Felmerült ugyanis több személy érintettsége is. Ez pedig azt jelenti, hogy Lajcsi és felesége akár jóval tovább lehetnek előzetesben, mint a most kiszabott harminc nap, hisz a még nem ismert bűntársakkal összebeszélhetne, eltüntethetné az egyéb bizonyítékokat és a tanúkat is befolyásolhatná. Nos, ez pedig mind bőségesen elég lesz egy előzetes hosszabbításhoz.

A nyomozók most már nemcsak az áramszolgáltató, hanem a víz- és gázművek ellenőreinek esetleges érintettségét is vizsgálják.

Galambos Lajos ügyvédje, dr. Berényi András megerősítette Lagzi Lajcsi vallomástételének előkészületeit.

Ügyfelem már készül a vallomásra, amellyel szerinte tisztázhatja magát ebben az ügyben. Ügyfelem megszokta a körülményeket, nagyon jól bánnak vele, és tud már végre enni is – mondta dr. Berényi András ügyvéd.

Természetesen megkerestük a Fejér Megyei RFK illetékeseit.

Kérdésére tájékoztatom, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozás során 2015. szeptember 22-én a rendőrök egy 54 éves mocsai férfit és egy 49 éves mocsai nőt, valamint egy 39 éves táti lakost otthonukban elfogtak, őket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az őrizetbe vett két férfit lopás bűntett és vesztegetés bűntett, míg a nőt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. Az eljárás során a hatóság egy 40 éves tatai férfit, illetve egy 44 éves neszmélyi lakost vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként. A két gyanúsított szabadlábon védekezik. A nyomozás folyamatban van, a rendőrség a szükséges nyomozati cselekményeket a hatályos jogszabályok alapján foganatosítja – írta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.