hirdetés

Úgy tűnik sok előnye nincs a mulató zene királyának a népszerűségből a bíróságon. Lagzi Lajcsira és feleségére letöltendő büntetés kiszabását kérte a vádhatóság a bíróságtól. Mint ismeretes a zenészt nagyértékű lopással vádolják, mert állítólag az áramot és mást is trükkösen szerzett , emiatt hosszú hónapok is volt előzetesben Lagzi Lajcsi. A művész azonban már nem izgul, hisz ártatlansága világos mint a nap.

 

Lagzi Lajcsira és kedvesére, Boglárkára börtönben letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség, de annak pontos mértékére nem tett indítványt a vádhatóság bár, aki jár tárgyalásra az tudja is ilyet nem szökés kérni. Az ügyészség viszont jelezte, a cselekményért kiszabható büntetés középmértékének kiszabásával tudna egyetérteni, és tartanák célszerűnek Lajcsi esetében, ez pedig kemény hét évet jelent. A művész felesége szerencsésebb, hisz a vádhatóság a minimum értékhez közelítő büntetésre tett javaslatot.

Tény kérdése, hogy Lagzi Lajcsi neje megúszhatja a börtön éveket, hisz sosem volt vádlott. Igaz ez Lagzi Lajcsira is, de ő a vádhatóság szerint a főkolompos így ő nehezebb helyzetben van.

Csak halkan jegyezzük meg, hogyha az okozott kárt befizetné az ítéletig a művész, akkor nagy valószínűséggel nem kellene börtönbe vonulnia és kapna egy felfüggesztett büntetést.

Az évek óta tartó büntetőügy, ami egy sima áramlopási ügy több éve húzódik, de a bizonyítási eljárásnak úgy tűnik vége. A zenészt és nyolc társát áram, víz és gáz lopással vádolják, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell.

A művész nem lepődött meg azon, hogy az ügyészség börtönbe dugná.

Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és el a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit. Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések……Persze az, hogy ő mit kér, az nem jelent ítéletet, majd a bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog.-mondta a tárgyalás után a közismert és szeretett zenész, Galambos Lajos.

 

(ajtai)