hirdetés

Hajnali hat óra körül NAV nyomozók jelentek meg Galambos Lajos és neje mocsai otthonánál. Házkutatási parancs volt náluk, állítólag nagy összegű áfacsalás miatt kellett kutakodniuk. Az amúgy is nehéz éveket maguk mögött tudó zenész neje feltehetőleg nem örült a hivatlan vendégeknek.

A mulatós zene koronázatlan királyának felesége fogadta a NAV nyomozókat a hajnali órákban. A hivatlan vendégek adócsalás miatt jelentek meg és kutakodtak Lagzi Lajcsiék otthonában. Lagzi Lajcsi nem volt otthon, mert külföldre utazott megünnepelni 60. születésnapját.

A NAV nyomozói Lajcsi nejét keresték egy 2016-ban eladott cég miatt állítólag. Úgy tudjuk az adóhatóság az új cégtulajdonosok ellen nyomoznak. A hatóság megvizsgálta az adásvételt, Galambos Lajos feleségénél pedig iratlefoglalást hajtottak végre. A mocsai házban főkönyvi kartonokat, pénztárgépekkel kapcsolatos dokumentumokat, számlákat kerestek. Azt, hogy találtak-e bármit is nem tudjuk.

Az picit fura számunkra, ha nem Galambosné ellen nyomoznak a hatóságok, akkor miért kell hajnalban lerohanni ? Nem elég egy idézés ilyenkor, csak kérdezzük? Miért kell minden érintettet úgy kezelni egy adóhatósági ügyben mint egy többszörösen elítélt bűnözőt ? Meg őszintén szólva tényleg azt hitték a nyomozók, hogy egy cégeladás vagy egy áfa-csalások ügy majd öt éves nyomait most megtalálják hipp-hopp varázsütésre?

Lagzi Lajcsi nem volt otthon és lehet, hogy jobb is volt ez így. A mulatós zenész egészen bizonyosan pár kérdést fel tett volna a hatóságoknak. Lajcsi állítólag pihen és a barátai sem tudják, hová utazott, de annyi biztos, hogy március 3-án újra meg kell jelennie a Budaörsi Járásbíróságon, ahol 18 millió forintos közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolják.

Ez utóbbi vétség miatt Galambost 2016 őszén hónapokig tartó lehallgatás után bilincsbe verve vitték el a nyomozók otthonából, majd hónapokig előzetes letartóztatásban volt. Most többmilliós nagyságrendű adócsalás miatt indult nyomozás ellene.

(ajtai)