hirdetés

Kozsó bajban. A szomorú szamurájt ugyanis egy zavaros áramlopási ügybe keveredett bele. A zenész ismert teaháza révén a vád szerint három év alatt 1,75 millió forinttal károsította meg az áramszolgáltatót egy belvárosi teaház üzemeltetője. Kozsó ártatlannak tartja magát és tisztázni is fogja magát a bíróságon.

 

Bár a Fővárosi Főügyészség a közleményben nem tér ki az üzemeltető személyére, a korábbi hírek alapján könnyedén kikövetkeztethető , hogy a teaház áramlopási ügyében Kozsó az érintett.

 

Az énekest volt üzlettársa jelentette fel, mert a tanú szerint az üzletben visszafelé pörgött a villanyóra. A vádirat szerint az történt, hogy az énekes valakit rábírt arra, hogy  „a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét, (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza”.

 

Az ügyészség szerint a vádlott ráadásul a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársait pedig nem engedte be az üzlethelyiségbe.

 

A teaház 2013 áprilisától 2016-ig működött így. Összesen pedig 1, 75 millió forint kárt okozott.

 

Kozsó ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emeltek vádat. Ha az énekes az előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség  1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza a bíróságnál.