hirdetés

Minden idők legnagyobb születésnapi rendezvénysorozatára készülnek Nagy-Britanniában. Igaz, II. Erzsébet április 21-én tölti be 90. életévét, a négynapos gigantikus születésnapi show-műsort május 12–15. között tartják a windsori kastély parkjában. Most derült ki, hogy Kylie Minogue is a sztárfellépők között lesz.

kylie minogue

Május 12-től május 15-ig minden este 90 perces parádéval ünneplik az uralkodó 90. születésnapját a legősibb angliai királyi rezidencia, a London nyugati határában fekvő windsori kastély parkjában. A szervezők a grandiózus programról eddig csak annyit árultak el, hogy 1500 táncos, énekes, zenész, színész és egyéb művész lép fel, és a műsorban 900 ló is szerepel.

Az ITV brit televízió pénteken adta hírül, hogy a 47 éves ausztrál énekesnő is fellép május 15-én a windsori show-ban, a négynapos rendezvényt élő közvetítésben láthatják a brit televíziónézők.

Andrea Bocelli tenor, Katherine Jenkins opera-énekesnő és James Blunt énekes-dalszerző is közreműködik az ünnepségen.

A show-n ott lesz Helen Mirren színésznő is, aki A királynő című 2006-os filmben játszotta II. Erzsébetet, alakításáért Oscar-díjat kapott.

A négynapos windsori parádé csak az első nagyszabású tisztelgés lesz a 90 esztendős királynő előtt, egy hónapra rá ugyanis minden idők legnagyobb utcabáljával ünnepelheti London népe II. Erzsébet jeles születésnapját.

A tervek szerint a megaparti helyszíne a Buckingham-palotát, a királyi család első számú londoni rezidenciáját és az Admiralitást összekötő, vörös aszfaltjáról híres sugárút, az egy mérföld – 1,6 kilométer – hosszú The Mall lesz. Az út teljes hosszában piknikasztalokat állítanak fel, amelyek mellett tízezren ehetnek-ihatnak a 2016. június 12-re tervezett ünnepi partin.